ZOOFA-DESIGN • Kapellebaan 7, BE-9260 Wichelen • WebdesignInternet MarketingZoekmachine OptimalisatieSocial Media
T: 0474 87 99 21 • E: hello@zoofa-design.be

Online strategie

Alleen een website “hebben” is al lang niet meer genoeg om met jouw onderneming online succes te behalen. Net zoals je doelen stelt met jouw bedrijf of vereniging, moet je ook op het internet -en dus met je website- doelen stellen.

Om die doelen vast te leggen en te bereiken, heb je een waterdichte online strategie nodig, in combinatie met een hedendaags en fris concept.

Waarom heb je een website nodig? Hoe krijg je meer kwalitatieve bezoekers naar jouw website? En hoe push je die online resultaten de hoogte in? Dit zijn vragen waarop Zoofa-Design samen met jou een antwoord zoekt..

sidebar-mascotte-rond-rWij zijn er op gebrand dat onze klanten online succesvol worden. Door samen problemen op te lossen en oplossingen te vinden die hen in staat stellen om verkopen te doen stijgen en processen te automatiseren, zullen uiteindelijk de kosten dalen en gaat de effectiviteit verhogen.

Wij bouwen gerichte oplossingen die jouw doelgroep naar jouw (online) onderneming haalt en die doelgroep gaan we omzetten in trouwe klanten. Een goede online strategie is de lijm die al deze oplossingen samenbindt en samenhoudt.

Een degelijke online strategie is een gezonde mix van het gebruik van goede gestructureerde content, wervende teksten, een goede social media strategie, zoekmachine optimalisatie, e-mailmarketing en natuurlijk uw website strategie. Deze cocktail zorgt ervoor dat u sneller uw doelen zult bereiken.

Als dit alles voor jou nog niet genoeg is, kunnen wij ook je online advertentie-campagnes behandelen bij onder andere Google en Facebook.

Ook benieuwd naar hoe je winst kan maken met je website? Ontdek het hier!

Website strategie

Uw website moet fungeren als thuisbasis in uw online strategie, zoveel is zeker. Zonder website wordt het al wat moeilijker om een degelijke online strategie te bouwen. Met website kunt u alle andere strategieën afstemmen op de strategie en doelen van uw website.

Neem nu bijvoorbeeld dat je als één van jouw doelen hebt gesteld om meer inschrijvingen te verzamelen op je nieuwsbrief. Door meer inschrijvingen te verzamelen bouwt u een lijst op en heeft u een groter bereik van potentiële klanten wanneer u een promotie of aankondiging de deur uitstuurt.

Als u een goede website strategie heeft zal u ongetwijfeld dit doel kunnen bereiken en zullen logischerwijs de resultaten die daarop volgen ook de hoogte ingaan. Want een groter bereik kan haast niet anders dan in “grotere” resultaten leiden.

Wij zorgen ervoor dat uw website zodanig is opgebouwd dat uw bezoekers vanzelf naar uw doelen geleid worden.

Content strategie

Naast de opbouw van de website en de juiste positionering van verschillende elementen,  kan ook de manier waarop je de content opbouwt en structureert van levensbelang zijn voor de conversie.

Content is king. Het is daarvoor dat mensen op jouw website terechtkomen. Mensen zijn op zoek naar informatie, waar jij hen een antwoord moet op geven.

In het echte leven heb je ongetwijfeld heel wat te vertellen over jouw onderneming. Maar hoe vertalen we dit online? Hoe kunnen we al die informatie indelen, organiseren en verpakken zodat elke bezoeker binnen slechts enkele klikken een oplossing kan vinden voor zijn probleem?

Een antwoord op deze en vele andere vragen vormt samen de content strategie van jouw website.

Social media strategie

facebook-screen1Social media is hot. Sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, .. versterken in de eerste plaats uw online positie en aanwezigheid, maar zijn vooral het perfecte middel om met de klanten en prospects te communiceren. Denk maar aan het meedelen van nieuwtjes, promoties, productlanceringen, …

Een goede social media strategie is een verlengde van de volledige online strategie. Het vereist daarom ook goede voorbereiding en de nodige ervaring.

Het is belangrijk om ook alle mogelijkheden, beperkingen en positieve & negatieve aspecten van social media te kennen. Wij kunnen jou helpen bij het uittekenen van een social media strategie op maat van jouw onderneming.

Wat is een social media strategie?

Eenvoudig gezegd beschrijft een social media strategie hoe en waarom je social media gaat gebruiken. De inhoud van dit social media plan komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Het weerspiegelt de marketing- en communicatiestrategie van al jouw online activiteiten.

Dergelijke social media strategie is niet iets waar je zomaar “eventjes” mee aan de slag gaat. Om het succesvol te kunnen implementeren in jouw onderneming is het belangrijk dat u de marketing en communicatie via social media goed onderhoudt.

twitter-screen1De ontwikkeling kost dus tijd en het resultaat kan altijd even op zich laten wachten, maar geen paniek. Het is nodig om de tijd te nemen om verschillende acties en doelen te testen of bij te stellen.

Zoofa-Design kan jou wegwijs maken in de sociale online wereld en samen met jou een strategische aanpak uitwerken zodat jouw onderneming zich op de juiste manier profileert en steeds gepast reageert en inspeelt op de social media.

Wij kunnen je begeleiden bij het gebruik van onder andere Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube, Foursquare, Pinterest, …

Ook benieuwd naar hoe je winst kan maken met je website? Ontdek het hier!